top of page

Klik hier om de pdf van het programma te bekijken

Klik hier om de pdf van de beschrijvingen te bekijken

INTEGRITY.jpeg
Kevalnam.PNG
claudio gong.jpg
liselotte.JPG
Dihapeng.jpg
FIONA.JPG
womans circle.jpg
Saren Swinnen.jpg
ekjotee.JPG
Livjot.jpg
SiriSantKaur.jpg
Nathalie Arjan Livprem.jpg
Pascaline.jpg
Sebastien.JPG
Sandrine.jpg
Lauren.jpg
FIONA.JPG
amarjit-singh-rishikesh.jpg
67109523_2644576602271543_3733765179519795200_o.jpg
Integrity
Newyou
Integriteitsbewustzijnscirkel
BodyFocusing

Helaas, net als de rest van onze samenleving, is ook onze Kundalini-yogagemeenschap geconfronteerd met feiten van grensoverschrijdend gedrag. Als “ambassadeurs voor integriteit in yoga” komen we samen en gaan we voor een betere toekomst. We willen integriteit levend houden en ons inzetten om voor onze yogagemeenschap een positief en constructief pad naar integriteit te bouwen.

Een van onze tools is een begeleide intervisiegroep van waaruit we graag een voorproefje geven op het yogafestival.  

 

Wat brengt ons daar? Wat weerhoudt ons ervan?  

 

Omdat we geloven dat we samen, in groep, van elkaar kunnen leren.

Omdat er geen kant-en-klare regels zijn om op te pikken, maar alleen ervaringen en wijsheid om te delen. 

Daarom maken we een  ruimte om na te denken  de "heilige ruimte" zelf. Deze "heilige ruimte" die iedereen van binnen heeft. 

Juist vanuit deze ruimte willen wij als docenten onze leerlingen begeleiden en integer lesgeven.

 

We gaan in een cirkel zitten, stemmen af en beginnen met een “bewustzijns”-oefening. Deze oefening wordt individueel en in groep gedaan en gevolgd door een deelronde. 

Ieder kiest of en wat hij binnen de groep wil delen. 

Uit die ronde wordt één concrete vraag geplukt en die gaan we samen verder uitdiepen. Dit is een manier om van elkaar te leren alvorens af te sluiten met een geleide meditatie over de heilige ruimte.  

 

Door: Het Integriteitsteam Annelies Hari Avtar, Veronique Derrouazi, Saren Gian Atma, Nele Kussé Ajeet Shanti Kaur, Els Ravinder Coenen, Charlotte Wauters

Taal: Nederlands/ Engels  met de mogelijkheid voor een parallelle workshop in het Frans

Ik ben een KRI-gecertificeerde KY-leraar Level I en Level II, en ik ben erg dankbaar dat ik al enkele jaren wekelijks Kundalini Yoga lessen geef.  Ik geef graag les op het festival om bij te dragen aan de Sanghat. 

Ik voel dat dit een goed moment voor mij is om uit mijn comfortzone te komen en mijn liefde voor yoga en de Kundalini Yoga-leringen te delen.

Beschrijving van de werkplaats:

Tijdens deze workshop word je uitgenodigd om je innerlijke wijsheid te verdiepen en uit te drukken met yoga, meditatie en creativiteit.

Yoga en Soulcollage(r) zijn beide wegen naar het Zelf en vergemakkelijken beide jouw unieke dialoog met de ziel.

SoulCollage(r) is een creatief proces voor zelfonderzoek en om je innerlijke wijsheid wakker te maken door collages te maken. 

(schaar, afbeeldingen, kaarten en lijm zijn aanwezig - je hoeft geen kunstenaar te zijn om deel te nemen).

Door: Kevalnam Kaur (Kristina)

Taal: Nederlands/Engels

In deze workshop begeleidt Nirmal Karam je bij je eerste stappen in het gongspel. Een van de essentiële stappen bij het leren van de Gong is het vinden van ons eigen resonantiepunt in ons lichaam, onze fundamentele noot. Door specifieke oefeningen en ademwerk zullen we dat punt vinden om vervolgens over te gaan naar het geven van je eerste stappen in het Gong-spel.

Nirmal Karam introduceert basis speel- en centreertechnieken en je krijgt de kans om het geluid en de voordelen van verschillende soorten en maten gong (planetair, chao, symfonisch variërend van 24 tot 40 inch in diameter) te spelen en te ervaren. Er zal nadruk liggen op het begrijpen en ervaren van de klankstroom en het fenomeen Holistische Resonantie.

Er zullen 11 Gongs beschikbaar zijn en het maximale aantal mensen in de workshop is 22

Over Nirmal Karam

Nirmal Karam is een  Kundalini yogaleraar en Gongmaster, die uitgebreide training heeft gevolgd in Gong en Sound Healing en MEM Gong Yoga bij Don Conreaux.

Hij heeft ook getraind met Aidan McIntyre, Gongmuse Mojca Malek, Mark Swan, Methab Benton, Kay Karl en Bob Horwell en heeft de kans gehad om Kirtan-leiderschap te leren met Nikki Slade.

 

Door: Nirmal Karam Singh

Taal Engels

 

Liselotte geeft les vanuit het hart en raakt graag je hart, er is altijd een knipoog naar Astrologie, en een knipoog naar je derde oog.

Haar workshop is gelegenheid om te verbinden, verbinding te maken met je lichaam, geest en ziel. 

Luisteren naar wat je lichaam je vertelt, de golven van de geest observeren en werken aan de balans daartussen, zodat de geest erdoorheen kan.
Voelen wat er in je hart leeft, werken op een fundament van vertrouwen de fluisteringen van het hart, en ze laten overstromen, van het hart, naar het lichaam, naar de geest. Zodat je vanuit de sprankeling in je hart je eigen wereld kunt creëren en ontvangen waar je hart naar verlangt.

 

Door: Liselotte Dereeper

Taal: EN/ NL

Deze Sound healing sessie is een reis naar de wereld in ons. Ons lichaam zit vol met stress blokkades pijn, dus helende trillingen in ons lichaam lossen al deze vernietigingen op. En de natuurlijke gemoedstoestand wordt in harmonie weer normaal. Verhoog je vibratie met Geluid.

Tijdens de sessie nemen African Drums en African Dance ons mee  op een aardingsreis met Moeder Aarde. Tibetaans en Crystal Bowls-geluid zal ons leiden om verbinding te maken met onze ziel, lichaam en geest. Je zult je herboren voelen.

Door: Dihapeng

Taal Engels

Doel: Een workshop voor beginners en mensen die meditatie uitdagend vinden of die gewoon 90 minuten in gelukzaligheid willen doorbrengen!

Deelnemers leren waarom de geest onze grootste vriend EN onze grootste vijand is en waarom meditatie fundamenteel is voor een gelukkig, gezond en heilig bestaan. We zullen worden begeleid bij het beoefenen van verschillende soorten meditatie, waaronder adem, naad (geluid), mantra, hemelse communicatie en chakra-meditatie.

 

We zullen leren hoe ze een meditatiebeoefening kunnen starten en deelnemers zullen uit de technieken kunnen kiezen om naar huis te gaan en hun eigen beoefening te beginnen.

 

De sessie wordt afgesloten met een helende gongmeditatie die de deelnemers in staat zal stellen een hernieuwde dimensie van het Zelf te ervaren.

Door Nav Jiwan Kaur / Fiona Crosssley

Taal Engels

In deze workshop gaan we van 3 C's naar 11 C's (en meer!!)

Het wordt tijd dat vrouwen elkaar niet meer aankijken vanuit jaloezie of een laag zelfbeeld maar vanuit innerlijke wijsheid en samenwerking.

We zullen de lotus vanuit de modder naar het licht laten groeien. Laten we ons verbinden met zusterschap door middel van KY-leringen, basisopwarmingen, meditaties en mantra's.

Welkom in de cirkel.

Door: Hari Avtar Kaur (Annelies) & Mantra Amrita Kaur (Lotte)

Taal: Nederlands/ Engels

Als therapeut werk ik veel met mensen die lijden aan CVS, trauma, chronische pijn, burn-out,….

Ik ervaar dagelijks de schoonheid van het werken met kundalini yoga als een manier om te transformeren. Ik ervaar ook de schoonheid van het focussen op het hele lichaam. Wholebody-focusing helpt om diep te luisteren naar de eigen behoeften van het lichaam.

Behoeften die bij veel van mijn klanten vaak onder de oppervlakte liggen. Ze stoppen vaak met yoga en willen daarentegen hun lichaam bewegen.

Het maakte me als kundalini-leraar bewuster om de aandacht te verleggen van mensen ergens doorheen duwen om mensen uit te nodigen om te luisteren naar een diepere stem dan het ego dat al weet hoe snel, hoeveel en zelfs welke pose in die bepaalde tijd opheft/transformeert.

Ik wil jullie als kundalini yoga docenten een ervaring geven van diep luisteren en handelen vanuit die innerlijke stem die we allemaal hebben. Voor jou, voor je leerlingen die misschien ook last hebben van dat gebrek aan verbinding met dat innerlijke weten.

Zoveel wegen naar de hemel

Door: Gian Atma Kauro

Taal: Nederlands/ Engels

 

“Ik ben een Ziel (1), geïncarneerd in tijd (2) en ruimte (3), met een kans om bewust te worden (4).” 1+2+3+4 = 10 – Stralend 10-in-1 wezen – Ek Ong Kar Sat Gurprasaad. Een eenmaal begonnen reis moet de cirkel rond maken.

Het leven kan worden gezien als een kriya om karma te beëindigen. De ziel is op reis, een leerreis.

Het kennen van de cijfers kan je Ziel helpen op zijn reis door tijd en ruimte.

De cijfers 1 tot en met 9 zijn aspecten van je bewustzijn. Ze komen overeen met de 1e tot en met 9e spirituele lichamen die bekend zijn van Kundalini Yoga. Het leren van de taal van de cijfers kan deze aspecten van je bewustzijn openen.

De specifieke getallen van je geboortedatum kunnen je aanwijzingen geven voor de lessen waarvoor je Ziel zich vrijwillig heeft aangemeld in dit leven. De cijfers kunnen je helpen uit te zoomen en het grotere plaatje te zien van wat er in je leven gebeurt. Help je de schat te vinden in de modder van je verleden, laat vallen wat je niet meer nodig hebt, bevrijd je Zelf van repetitieve patronen... Transformeer karma in dharma.

Leer uw vijf getallen te berekenen op basis van uw geboortedatum.

Leer over de kwaliteiten van de 9 getallen, zowel karmisch als dharmisch.

Laat de magie van getallen sluimerende kwaliteiten in je wakker maken en je begeleiden op je reis om je potentieel te ontplooien, naar de beste versie van jou - een 10-in-1 stralend wezen.

Ekjotee Kaur is een leerling van Shiv Charan Singh die de spirituele wetenschap van Karam Kriya ontwikkelde, toegepaste numerologie, ook wel "het helende gesprek" genoemd. Karam Kriya neemt als referentie de tien spirituele lichamen, de Mul-mantra en de levens van de tien Sikh-goeroes.

Door: Ekjotee Kaur

Taal Engels

Allerlei diëten uitgeprobeerd en daardoor een jojo-effect of ander verslavend gedrag?

In deze workshop leer je bewust ademen en verslavend gedrag overwinnen.

Het sleutelwoord is "balans" in het gebied van de hypofyse. Door gebruik te maken van adem en lichamelijk werk, meditatie en chanten leer je technieken voor eigenliefde, zelfrespect en zelfacceptatie.

Geluk is je geboorterecht...

Probeer het!

Door: Livjot Kaur

Taal Engels

Waar te beginnen met zelfzorg?

Wie is die persoon die mijn leven leidt?

Wanneer begin ik mezelf te zijn?

Waarom is mijn liefde beter voor anderen dan voor mij?

Wat leiden mijn lichaam, ziel en geest mij?

In deze workshop zullen we luisteren naar de antwoorden van onze innerlijke wijsheid over hoe we het leven kunnen omarmen naar onze eigen dimensie.

Het ritme van ons lichaam, het strekken van onze geest, het licht van onze ziel door de beoefening van Kundalini Yoga.

Siri Sant Kaur is een niveau één en twee leraar. Ze oefent de laatste 20 jaar voornamelijk op een zeer praktische manier. Twee kinderen opvoeden, een bedrijf runnen, kanker omarmen en nu de CEO van 3HO Europe zijn. Ze komt oorspronkelijk uit Frankrijk en heeft haar hele volwassen leven in het buitenland en in heel Europa gewoond. Haar passie is de Sangat in het algemeen, de groepsgeest en de eenheid ervan.

Door: Siri Sant Kauro

Taal Engels

Het doel van mijn workshop is om mensen te helpen hun creativiteit de vrije loop te laten door hun  lichaam en vrij en gracieus in het leven te stromen.

Ze vergroten hun vitaliteit, zelfvertrouwen en geluk.

Dankzij hun beweging op het geluid van muziek, en dankzij hun stem in het zingen van mantra's.

Ik begeleid ze, ze oefenen samenhangende oefeningen met vloeiende of statische houdingen. ik zal voorstellen  ook verschillende hemelse communicatie. Mensen zullen leren hun lichaam en hun stem te gebruiken en hun ademhaling te synchroniseren, ze zullen zich bewust zijn van hun oneindige potentieel. Ze zullen zichzelf bevrijden en bevrijden van vergrendeling of verlegenheid die ze hebben van eerdere patronen.  Ze zullen hun gratie en hun creativiteit naar buiten brengen.

De specifieke invalshoek van mijn workshop is om een stroom van creativiteit vrij te maken met muziek en geluiden, en een welzijnsgevoel te geven, dankzij de synchronisatie van beweging, zullen ze hun innerlijke kracht en levenskrachtenergie zuiveren.  

Door: Arjan Livprem K

Taal Engels

Laten we verandering vibreren in deze les/workshop. Laten we dit enorme portaal van het jaar 2021 laten trillen om de energieën die aan nummer 5 zijn gekoppeld te versterken.

Dit jaar 5 heeft een sterke trillingsfrequentie van vrijheid zoeken, rebellie, aanpassingsvermogen, pionieren, innovatie, avontuur, onafhankelijkheid en vooral: verandering. Een die aangeeft dat onvermijdelijke verandering altijd voor ons ligt... en het is het beste om flexibel van aard te zijn.

De kracht om net zo flexibel te zijn als de nummer vijf zit in ons allemaal.

De kriya zal specifiek zijn voor het 5e lichaam, het fysieke lichaam. De tempel waardoor we een nieuw bewustzijn kunnen baren en de nieuwe waarden kunnen belichamen. Het lichaam wordt dan de leraar, de goeroe.

De kriya wordt gevolgd door een meditatie over de vijf elementen en pranische energie.

Door: Jaap Sita Kaur

Taal: EN

Laten we mensen worden met een krachtige intuïtie voor het Aquariustijdperk!

Aangezien de mensheid net het Aquariustijdperk is binnengegaan, is dit een kans voor ons om de betere versie van onszelf te worden, de man of de vrouw waarvan we altijd hebben gedroomd te zijn. Becoming the New You Workshop geeft de mogelijkheid om fobieën en angsten te verwijderen en veilig te graven in onze ware aard als creatief en krachtig persoon.

We beginnen de ervaring met een meditatie voor persoonlijk bewustzijn en begeleiding, gevolgd door een speciale kriya onder het Mangala Charan-lied om je intuïtieve projectie te wekken. Om te eindigen zingen we de Poota Mata Ki Asees Shabad, een lied van zegeningen om onze bestemming te realiseren.

De ervaring stelt je in staat om ons verleden te herschrijven en een duidelijk pad te banen naar geluk, balans en helderheid.

Door: Kirtan Rajdeep Singh

Taal: EN / FR

'De wereld heeft geen sterkere of intelligentere mensen nodig, ze heeft meer bewuste mensen nodig.'

Het doel van mijn workshop is om 4 aspecten van ademwerk te verkennen die gemakkelijk te integreren zijn in ons dagelijks leven en om deelnemers de kans te geven om hun voordelen te ervaren.

Deze vier aspecten zijn:

  • Adembewustzijn en bewust ademen

  • Het belang van neusademhaling

  • De mechanismen achter coherente ademhaling

  • De betekenis van de pauzes

 

Aan het einde van deze workshop heb je 4 ademhalingstechnieken geoefend (Adembewustzijn, Brahmari, Coherente ademhaling en Boxademhaling en hoe, afhankelijk van onze intentie, ze ons kunnen beïnvloeden op verschillende dimensies: fysiek, emotioneel en spiritueel. Door je te concentreren op in het laatste geval kunnen we ademwerk gebruiken als de snelste, meest efficiënte manier om verbinding te maken met de Eenheid waar we allemaal deel van uitmaken.

'Van alle positieve veranderingen die een mens kan bewerkstelligen, is het leren beheersen van de adem waarschijnlijk de meest efficiënte manier om een hoger bewustzijnsniveau te ontwikkelen en de gezondheid te verbeteren, de vitaliteit te vergroten en het gevoel verbonden te zijn met ons eigen leven.' (De Waterman Leraar, Yogi Bhajan)

Door: Siri Amandev Kaur

Taal: Engels / Frans

Dit is een workshop voor vrouwen of iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van de stralende vrouw. Volgens de universele wet is de vrouw de kern van dit universum, de bron van het begin en de houder voor wat op deze planeet geboren wil worden. Maar de macht van vrouwen is lange tijd verkeerd begrepen, verwaarloosd en soms zelfs misbruikt. Dit heeft een diepgaand effect gehad op hoe wij als vrouwen onszelf zien en behandelen. En het is van vitaal belang om de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke energieën te herstellen. Als vrouw houden we vast aan het creatieve principe van dit universum, maar alleen als we bereid zijn om onszelf volledig en volledig in het licht van adel, kracht en genade te houden, zullen we in staat zijn om als stralende vrouwen te leven.

 

We hebben geen make-up nodig, we zijn al opgemaakt.

Maar kunnen we van onszelf houden zoals we zijn?

Kunnen we ontspannen in de kennis van onze kracht?

Kunnen we onze waarheid en essentie leven in alles wat we doen?  

In deze workshop duiken we diep in de yoga-leringen van de heilige ma. Bereid je voor op een krachtig gesprek en een transformerende yogabeoefening die je naar een diepe ervaring van je heilige vrouwelijkheid zal brengen.  

Door: Lauren Grusenmeyer

Taal Engels

Deze goddelijke alchemie zal het lichaam, de geest en het Hoger Zelf meeslepen in diepe meditatie en een helende Soul Sound-reis met de Gongs.

Deelnemers zullen profiteren van de frequenties van verschillende Gongs die zijn ontworpen om ons fysieke en emotionele lichaam te verbinden, te transformeren, te helen en te verjongen, waardoor een toegangspoort wordt geboden tot een optimale staat van welzijn. De gongs ondersteunen ook onze prana - onze vitale kracht door verhoogde bloed- en lymfeactiviteit.

Een Soul Sound Gong Immersion is een unieke combinatie van yogatechnieken en geluidstherapie waarbij de helende klanken van de gongs baden en de deelnemers berichten met aanhoudende geluidsgolven. Tijdens een Gong Immersion ervaren deelnemers typisch een diep gevoel van verbondenheid, verstilling van mentaal gebabbel, diepe meditatieve ruimte die een gevoel van uitgebreid bewustzijn, hoger bewustzijn en genezing mogelijk maakt. Andere veel voorkomende ervaringen zijn fysieke ontspanning - loslaten, mentale helderheid, emotionele bevrijding en pijnverlichting. 

Elke ervaring is individueel.  

Door Nav Jiwan Kaur / Fiona Crosssley

Taal Engels

Ervaar jezelf voorbij de zelfbeperkende patronen. Begrijp wat het betekent om authentiek te zijn, zodat je je leven kunt afstemmen op Gods Wil. Dit is het proces van van het grove naar het subtiele om de meest subtiele vibratie te ervaren, de Ultieme Waarheid: Ek Ong Kar Satnam

Biografie

Amarjit Singh heeft afstand gedaan van het leven van de huisbewoner en reist door India waar hij in ashrams, kloosters en grotten woont. Een groot deel van het jaar brengt hij door in meditatieretraites. Amarjit is een schrijver, podcaster, Kundalini Yoga-instructeur en transformationele coach die mensen helpt hun potentieel te realiseren. Hij gebruikt Wetenschappelijke Handanalyse om tot de kern van iemands wezen te komen, Transformational Coaching, gebaseerd op de principes van yogapsychologie, voor de aanmoediging en begeleiding om hun potentieel te leven, en Kundalini Yoga Therapy, voor de fysieke en mentale houding om het zo te zeggen. in actie komen.

 

Amarjit deelt zijn kennis van yogapsychologie in zijn wekelijkse podcast - The Story of Me met Amarjit Singh. www.thestoryofmepodcast.com

Door Amarjit Singh

Taal Engels

Harimandir (concert)

Mantra's als 'place to go to'. Een betrouwbare bron om opnieuw verbinding te maken en opnieuw te laden, om
klaar voor de uitdagingen van het dagelijks leven: dat is de liefdevolle houding van de band van Harimandir
verbinden met samen chanten, mediteren en oefenen.


In de kern zijn we echte familie-georiënteerde mensen, woonachtig in de buurt van Brugge, België. Zorgen voor
(onze) kinderen, dieren, natuur en mensen als hoofdactiviteit hebben we gemeen.
We vinden het heerlijk om samen te komen om muziek te maken. De liefde voor het goddelijke delen met alle mensen.
Licht, geluk, eenheid en liefde binnenbrengen. Het is een geweldige reis geweest. En wij zijn
vereerd om onze muziek met de wereld te delen.


De soulfamilie is opgebouwd rond zanger en harmoniumspeler Lieselot Harmanderpal Kaur.
Haar man Mario Nunes dos Santos brengt de vaste drums. Maarten Merveille speelt de
gitaar. Het drietal wordt vaak vergezeld door andere familie of vrienden. Speelt niet en
samen zingen de grootste lol ;-)

Je ware zelf uitdrukken: Kundalini Yoga ontmoet SoulCollage®
Je grondtoon en eerste stappen in het spelen van Gong vinden
Stem af en schitter vanuit het Hart ❤️
Geluidsgenezing en levensadem
Je kunt mediteren!  Kundalini-meditatietechnieken om de geest in balans te brengen en lichaam en ziel te voeden 
Woman's Circle: De toekomst is vrouwelijk. De toekomst is nu.
Kundalini Yoga + Focussen op het hele lichaam
Karam Kriya-workshop - of wat is de ophef over getallen?
Word high van je eigen voorraad
Zelfzorg, Self-act, Safe-I
Wees in de stroom van het leven
High Five Kundalini Yoga
De nieuwe jij worden
Ademwerk integreren in ons dagelijks leven: een kortere weg naar een andere dimensie van bewustzijn
Heilige Ma
Soul Sound Healing Gongbad 
All-Camp yogales - Authentiek jij
True self
Gongplaying
Heart
Soundhealing
Meditate
Womans
Addiction
Selfcare
Flow
highfive
breathwork
Ma
Soulsound
allcamp
Karam
bottom of page